Mys!

28-okt-2011
Nu är vi med pumpa:-)

Bebis!

20-okt-2011

Dille!

Mina cravings är bra måste jag säga:-) Jag klarar inte dagen om inte jag får en smoothie :-)
Mums vad gott det är. Mår så himla illa på morgonen när jag vaknar, så det är det ända som hjälper.
Vid lunch blir jag oxå väldigt illamående och då måste jag äta en banan.

BB!

15-Okt-2011.
Hej lilla Tilda, fasters älskling!
Har precis hälsat på Peter och hans lilla familj. Gud så sött och gosigt det var! Nu längtar jag sjukt mycket efter min egna knodd!

Tilda

14-okt-2011
Idag bestämde sig äntligen min lillebrors dotter Tilda att komma ut till världen! Grattis Peter och Agnes till världens sötaste lilla tös!
Och välkommen till världen och till vår familj Tilda!

Fest?

7-okt-2011.
Ikväll har vi haft middag och personalfest hemma hos mig med gänget från Elfvik, som var inbokat sen långt tillbaka.
Sjukt jobbigt att inte kunna dricka när man är van att göra det och våra fester är fester som alla dricker på och vi spårar totalt!
Jag kom på den smarta iden med att ha en flaska alkoholfritt vin i badrumsskåpet.
Fyllde på mitt glas i köket med vin från en jättegammal vinbox, gick in på toan och hällde ut det gamla vinet och i med det nya utan alkohol.
Fungerade jättebra förutom att en kollega frågade om jag har börjat tycka om vin nu, vilket jag absolut inte gör! Så det kändes lite dumt att ljuga, men blir nog roligt när jag berättar att jag var helt nykter :)

Knäpp!

Jag vet att jag är knäpp! Men jag känner tyvärr inte så mycket mer än att det ömmar lite i brösten. Så jag var tvungen att testa igen, hahaha C tycker jag är lite galen, men detta test kan ju inte ha fel när det ser ut så här:

Dagen D

Då var dagen här och rödluvan är inte på besök, så nu har vi testat igen.

Det är inte svårt att se att det är ett fint + denna gång:) Åhh va härligt och spännande det känns!

+ dagen

Det är inte vilken dag som helst idag. Det är nämligen så att min lillebror Johan och hans tjej Louise firar 10 år tillsammans idag, otroligt stort tycker jag! Att dom träffades när de var 14 och 15 år och har varit tillsammans sen dess är väldigt bra jobbat, Grattis!! Det är också så att min andra bror Peter, väntar sitt första barn tillsammans med sin sambo Agnes. Datumet för att lill-tjejen ska komma ut är idag, men hon verkar dock lite envis och håller sig gärna inne ett tag till.. Inte minst är dagen speciell för att gravidstickan visar + idag och detta betyder att jag har en liten knodd i magen :) Dock är strecket så ljust och jag blir osäker. Men det står att ett + alltid är ett +. Har dock inte gått över tiden än så jag tänkte testa då jag skulle haft mens, alltså om två dagar. Håller tummarna:) C kom hem med två paket med chokladhjärtan i och min kommentar va: Älskling du kan inte göda mig nu när jag ändå kommer att bli tjock eftersom att jag är gravid. Han blev väldigt väldigt glad:) Gud va fort allt gick, men nu är det bara att hålla tummarna så att allt går som det ska.

 

 

Ägget:)

15-Sep-2011. Två veckor som gifta har gått, tyvärr åkte C iväg på utbildning nästan direkt efter bröllopet så vi har inte hunnit träffas så mycket. Men det är bra att få längta lite:)


Det kan verka konstigt för folk att man gör vad som helst för att bli gravid, men vi tänkte i alla fall testa med ägglossningstest denna månad. Just för att faktiskt veta att jag har det och för att veta ungefär runt vilken tid i månaden jag har ägglossning. Nu har vi testat och det visar att jag hade det idag och imorgon.. Tyvärr hann vi inte träffas idag och imorgon ses vi bara när jag ska säga hej då innan jag ska vara borta ett dygn. Men vi får köra en snabbis:) Hahaha. Värt att testa i alla fall:)


Nu kööör vi:-)


3sept 2011. Nu är vi äntligen gifta jag och min C! Det var en sån otrolig härlig känsla att få bli fru Tenger. Dagen och kvällen blev så himla mycket bättre än vad vi hade förväntat oss. Ska försöka skriva om dagen snart och lägga upp lite bilder. Tack alla som var med och förgyllde vår bröllopsdag. Nu startar vi upp bebisfabriken här hemma:-D önska oss lycka till! Kram

Bäst i idol:

Min fisksoppa.

1 hackad lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 liten skivad zucchini
2tsk olja.
1 burk minitomater/krossade tomater
Vatten
2dl vitt vin
1pkt saffran
Grönsaksbuljong
Timjan
Oregano
4 tärnade potatisar
Fisk för 4pers (Jag använder lax och torsk)


Fräs lök, vitlök och zucchini i en kastrull med olja.
Häll på tomaterna och vattnen ( ca tre tomatburkar vatten).
Häll i vin, saffran och kryddorna, koka upp. Smaka av och lägg i potatisen. Koka till potatisen nästan är färdig och lägg sedan i fisken (ca 2cm stora bitar). När fisken är färdig är det bara att servera.
Lägg gärna i räkor, kräftstjärtar eller andra skaldjur när soppan är klar. Toppa med en klick aioli.

Tända ljus.

Det märks att hösten verkligen är här nu. Det känns i luften, syns på träden och inte minst på att det nästan är mörkt redan kl 18.
Har städat sen jag kom hem från promenaden, och nu har jag lagat fisksoppa. Väntar bara på C ska komma hem från jobbat.
Vi ska se på film och bara mysa i soffan. Imorgon blir det jobb igen.
Det blir en lång dag eftersom jag öppnar och efter att jag har slutat ska vi ha avdelningsmöte.
Härligt att jag har så fantastiska kollegor så det är roligt att va på jobbet:-) hoppas ni har haft en lika mysig helg som mig

Nu tänder jag en massa ljus och lyssnar på Melissa Horn. KRAM

Mys!

Kom inte långt på min promenad innan jag stötte på Wretis som var ute och sprang:-) Hon struntade i sin löprunda och följde med mig på promenaden ut till Elfvik istället. Så himla mysigt att ha någon att gå och prata med. Det är sällan hon och jag umgås själva så det var extra roligt att det var just hon som sprang förbi mig. Dock tog jag inga bilder, vilket var det jag skulle göra på min promenad. Det får bli nästa helg istället. Nu ska jag hem och städa och sen laga fisksoppa till mitt hjärta:-) kram på er!

Ut på promenad!

Gud vad det är härligt att vara ledig på helgerna. Igår hade jag en frukostdate med finaste Eva på Gataue. När vi hade ätit klart tog vi en lång promenad ut mot Elfvik. Där drack vi kaffe och kikade in i gårdsbutiken. Det var fantastiskt vackert väder! Tack för en mysig dag vännen. På kvällen var jag och C på fest hos hans arbetskamrat, det bjöds på supergod buffé och trevligt sällskap. Eftersom jag har varit sjuk i två veckor så drack jag vatten, och idag mår jag faktiskt mycket bättre. Nu ska jag gå en promenad ut p Elfvik igen, men den här gången tar jag med mig systemkameran. Kram på er

RSS 2.0